Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лидерът на Северна Корея покани президента на Южна Корея да посети страната
11 Февруари 2018
Съответстващото устно послание е предадено на Мун Дже-ин от Ким Йо Чжон - сестрата на Ким Чен-ун
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун покани президента на Южна Корея Мун Дже-ин да посети Пхенян в най-скоро време. Това съобщи в събота на брифинг пред медиите в Сеул представител на администрацията на южнокорейския лидер, предава ТАСС.

Според неговите думи, „съответстващото устно послание е предадено на Мун Дже-ин от Ким Йо Чжон" - сестрата на Ким Чен-ун, която влезе в състава на високопоставената делегация от Северна Корея на проведените в събота преговори между двете страни.

„Специалният посланик Ким Йо Чжон предаде на Мун Дже-ин писмо, както и устна покана от председателя Ким Чен-ун да посети Северна Корея в удобно за него време, като е добавил, че неговото желание е да се срещне с президента Мун възможно най-скоро", заяви представителят на администрацията.

Според съобщение от южнокорейската агенция Yonhap, в отговор южнокорейският лидер е обещал да посети Пхенян „след създаването на необходимите условия".


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.