Факти, Анализи, Коментари
   26 Март 2019
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Президентът на Южна Корея проведе среща със сестрата на лидера на КНДР
9 Февруари 2018
Рядката среща се състоя в президентството в Сеул, след като делегатите от Пхенян изгледаха церемонията по откриването на Игрите
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин се срещна с членове на севернокорейската делегация за Олимпийските игри, сред които бе и Ким Йо-чен - сестрата на лидера на КНДР Ким Чен-ун, съобща ва БТВ.

Рядката среща се състоя в президентството в Сеул, след като делегатите от Пхенян изгледаха церемонията по откриването на Игрите.

Сред присъстващите на срещата с Мун Дже-ин бяха 90-годишният церемониален държавен глава на КНДР - Ким Йон-нам, председателят на Националния спортен комитет на КНДР Чхуе Хуи и ръководителят на агенцията по междукорейски въпроси И Сон-гуон.

По-рано той имаше кратка среща с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, който му е повторил своите очаквания и надежди, че всички страни в конфликта ще водят диалог, за да постигнат превръщането на Корейския полуостров в зона, свободна от ядрени оръжия.

Кратката среща беше по време на вечеря, организирана по повод откриването на зимните олимпийски игри.
Беше предвидено на нея американският вицепрезидент Майк Пенс да седи на една маса с южнокорейския президент Мун Дже-ин и с Ким Йон-нам. Пенс обаче се появи само за малко, за да поздрави някои от присъстващите, и си тръгна. От Синия дом - президентската резиденция в Сеул, заявиха, че той имал планирана среща с американските спортисти. Говорителката на Майк Пенс Алиса Фарах съобщи, че той се спрял при гостите на няколко маси на приема, „но не минал покрай севернокорейската делегация".

Посещението на севернокорейската делегация в южнокорейското президентство е първата от този род от август 2009 г. Ким Йо-чен е единственият член на управляващия род на Северна Корея, който посещава Южна Корея от края на Корейската война насам (1950 - 1953 г.), отбелязва ДПА.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително