Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Северна Корея: Новите санкции на ООН се равняват на военни действия
24 Декември 2017
Напълно ужасени от нашите постижения във великата историческа кауза за завършване на ядрените сили на страната, полагат все по-отчаяни усилия да наложат най-строгите санкции в историята
Новите санкции на ООН срещу Северна Корея се равняват на военни действия и на пълна икономическа блокада на страната. Това обявиха от Министерството на външните работи на КНДР в изявление по повод санкциите, наложени от Съвета за сигурност към ООН.

„Напълно ужасени от нашите постижения във великата историческа кауза за завършване на ядрените сили на страната, полагат все по-отчаяни усилия да наложат най-строгите санкции в историята и да засилят максимално натиска срещу нашата страна", се посочва в изявлението.

От КНДР допълват, че ще укрепят допълнително силите си за защитно ядрено възпиране с цел да прекратят американските ядрени заплахи и враждебни действия.

„Ако САЩ искат да живеят в безопасност, трябва да се откажат от враждебната си политика към КНДР и да се научат да съществуват съвместно със страната, която притежава ядрени оръжия. Определяме тази „санкционна резолюция", нагласена от САЩ и техните последователи, като смъртоносна хватка над суверенитета на нашата Република и като на акт на агресия, нарушаващ мира и стабилността на Корейския полуостров и региона. Категорично отхвърляме тази ‚резолюция‘", се казва в съобщението. Ще продължим да развиваме защитния си ядрен потенциал, като сдържащ фактор, целящ да неутрализира американските ядрени заплахи, изнудване и вражески действия, установявайки баланс на силите със САЩ.

САЩ не трябва да забравят и за секунда Северна Корея, която скоростно се превърна в стратегическа държава, способна да постави територията на САЩ под ядрена заплаха", обявиха още от севернокорейското външно ведомство и предупредиха:
.
„Страните, които вдигнаха ръка в полза на ‚санкционната резолюция‘, ще бъдат държани отговорни за всичките последствия, причинени от ‚резолюцията‘ и ние ще се стараем винаги да ги накараме да си платят скъпо, за това, което ни причиниха".

Съветът за сигурност на ООН единодушно наложи нови санкции срещу Северна Корея в петък заради последните ѝ ракетни изпитания. Рестрикциите целят да спрат ограничат доставките на петролни продукти и суров петрол в страната и да предотвратят изпращането на средства в Северна Корея от нейни граждани, които работят в чужбина.

Санкциите на ООН предвиждат да спрат около 90% от доставките на петролни продукти в Северна Корея, ограничавайки ги до 500 хиляди барела годишно, както и освобождаване от работа на севернокорейците, заработващи в чужбина. Освен това, в предложената от САЩ резолюция се налага ограничение на доставките на суров петрол за Северна Корея до 4 милиона барела годишно и се предвижда разширяване на санкциите, в случай на ново ядрено или ракетно изпитание на Пхенян.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.