Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сандърс: Данъчната реформа е най-големият обир в най-новата история на САЩ
3 Декември 2017
Сенаторът демократ Бърни Сандърс е убеден, че докато най-богатите американци ще получат огромни данъчни облекчения, средната класа всъщност ще плаща повече от досега
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп нарече "законни" срещите миналия декември на генерал Майкъл Флин с тогавашния руски посланик във Вашингтон. "Нямаше нищо за криене", написа Тръмп в социалната мрежа Туитър, където президентът обясни и  че е уволнил Флин през февруари от поста съветник по националната сигурност, защото тогава е разбрал, че Флин е излъгал вицепрезидента Майк Пенс и ФБР за съдържанието на беседите си със Сергей Кисляк. Мотивът, който Тръмп обяви при уволняването на Флин обаче, беше само, че е излъгал Пенс. Без ФБР, посочват американските медии, съобщава БНР.

Вчерашното решение на Майкъл Флин да признае пред съда, че е лъжесвидетелствал и да съдейства на разследването за руска намеса в изборите, засенчи първата голяма законодателна победа на Тръмп. С 51 на 49 гласа Сенатът прие програмата му за данъчни намаления, които ще струват на бюджета 1 и половина трилиона долара през следващите 10 години. 

Днес обаче президентът не пропусна да се похвали на митинг в Ню Йорк: Миналата нощ влязохме в историята на страната с най-големите данъни намаления и реформи. Наистина реформи, защото години наред, още от Роналд Рейгън не е правено нищо подобно. 

На тези думи на Тръмп се противопостави сенаторът демократ Бърни Сандърс, който нерече данъчната реформа най-големият обир в най-новата история на Съединените щати. Сандърс е убеден, че докато най-богатите американци ще получат огромни данъчни облекчения, средната класа всъщност ще плаща повече от досега.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.