Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Северна Корея: Вече сме ядрена държава!
29 Ноември 2017
Северна Корея „е изпълнила великата историческа задача, завършвайки създаването на държавни ядрени сили", се казва в съобщение на държавната телевизия
Северна Корея е завършила създаването на ракетно-ядрени сили. Това се казва в заявление, разпространено в сряда от държавната телевизия на изолираната комунистическа страна, предава руската информационна агенция TACC.

Северна Корея „е изпълнила великата историческа задача, завършвайки създаването на държавни ядрени сили", се казва в съобщението, прочетено в ефир.

В документа се отбелязва, че в зоната на поразяване на последната тествана междуконтинентална балистична ракета се намира цялата територия на САЩ. Изстрелването е извършено по лична заповед на лидера на Пхенян Ким Чен-ун в отговор на враждебната политика на Вашингтон.

Във вторник вечер КНДР изстреля поредна междуконтинентална балистична ракета. Според разпространените информации тя е достигнала максимална височина от 4,475 км и е прелетяла 950 км пред да падне в японски води. От САЩ обявиха, че тази ракета не би трябвало да достигне до американския континент.

По данни на агенция ЦТАК, която се позовава на правителството на Северна Корея, разработването и развитието на стратегическото въоръжение е насочено към защита на суверенитета на страната от „ядрения шантаж" и „ядрените заплахи" от САЩ.

Във вторник южнокорейският министър на обединението предупреди, че в рамките на една година Северна Корея може да обяви успешното завършване на работата по създаване на ядрените сили на страната. „Експерти са на мнение, че Северна Корея ще се нуждае от две или три години, но те развиват ядрените си сили и средства по-бързо, отколкото се очакваше, и ние не изключваме възможността Пхенян да обяви завършването на работата по създаването на своите ядрени сили в течение на една година", алармира министърът, цитиран от "Фокус".


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.