Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Броят на загиналите в Египет подмина 300 човека
26 Ноември 2017
Нито една от действащите на територията на Египет терористични групировки, не е поела отговорност за атентата
Нападателите, които откриха огън по събралите се за молитва в египетска джамия в петък, са носели флагове на „Ислямска държава", съобщиха официални лица в събота, като се позоваха на данни от очевидци. Това предава агенция Ройтерс. Медията припомня, че за сега нито една от действащите на територията на Египет терористични групировки, не е поела отговорност за атентата, в резултат на който загинаха 305 души а други 128 са с наранявания.

Според информацията, броят на нападателите е бил „между 25 и 30 души, като те са носели флагове на „Ислямска държава" докато стреляли" с автоматични оръжия през вратата и прозорците на мюсюлманския храм срещу събралите се хора.

Припомняме ви, че в петък екстремисти задействаха взривно устройство в джамия, разположена на египетската територия на Синайския полуостров. Впоследствие организаторите са открили огън по събралите се за традиционната петъчна молитва хора. По последни данни жертвите на атентата са 305 души. Като отговор Египет започна мащабна антитерористична операция, а в страната бе обявен тридневен траур.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.