Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
30 терористи за ликвидирани след атаката срещу джамия в Египет
25 Ноември 2017
Екстремистите са били убити в село Ер Рисан. Египетските специални служби се опитват да установят местонахождението на тренировъчните лагери, където са били обучени извършителите на нападението
Тридесет терористи са били ликвидирани при операцията, която египетската армия започна на Синайския полуостров след атентата в джамия, при който загинаха 235 души. Това съобщи ТАСС, като се позова на телевизия "Скай нюз - Арабия". Екстремистите са били убити в село Ер Рисан, Централен Синай, уточниха източници от силите за сигурност. Египетските специални служби се опитват да установят местонахождението на тренировъчните лагери, където са били обучени извършителите на нападението. В страната е обявен тридневен траур.

В телефонен разговор с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази съболезнования за жертвите на атентата, предаде Асошиейтед прес. Тръмп е повторил, че САЩ ще продължават да стоят до Египет пред лицето на тероризма. В изявлението на Белия дом се допълва, че международната общност не може да толерира варварски терористични групи и трябва да увеличи усилията си, за да победи тероризма и екстремизма във всичките му форми. 

Съветът за сигурност на ООН и генералният секретар на световната организация Антониу Гутериш също осъдиха смъртоносното нападение срещу джамия в Египет и призоваха извършителите да бъдат съдени, предаде Асошиейтед прес. Съветът за сигурност на ООН, в който влиза и Египет, потвърди, че тероризмът във всичките му форми и проявления представлява една от най-сериозните заплахи за международния мир и стабилност.

И Ватикана осъди атентата в Египет. Папа Франциск я определи като безсмислен и жесток акт на насилие срещу невинни мирни хора, събрали се на молитва, съобщи държавният секретар на Ватикана Пиетро Паролин.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.