Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЦРУ потвърди - имало е намеса на Русия в изборите за президент на САЩ
12 Ноември 2017
То беше оповестено часове след изявлението на президента Доналд Тръмп, че руският му колега Владимир Путин е много обиден от обвиненията за намеса
ЦРУ потвърди обвиненията за намеса на Русия в миналогодишните президентски избори в САЩ. "Заключенията на службите за намеса не са се променили", заяви управлението в комюнике, съобщава БНР. То беше оповестено от Си Ен Ен часове след изявлението на президента Доналд Тръмп, че руският му колега Владимир Путин е много обиден от обвиненията за намеса. Тръмп заяви това след кратка среща с Путин в кулоарите на проведения във Виетнам форум на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество.

В Туитър американският президент определи разговора с Путин като добър. В профила си Тръмп заклейми всички, които критикуват усилията му да подобри отношенията с Русия. "Кога всички онези хейтъри и глупаци ще проумеят, че да имаш добри отношения с Русия е добро, а не лошо нещо?", пита Тръмп. На пресконференция с виетнамския си колега Тръмп отново заяви, че всички отговорни нации трябва да действат, за да спрат севернокорейската ядрена и ракетна заплаха. По думите му би било "добро нещо" за Северна Корея и за света, ако той и севернокорейският лидер Ким Чен-ун станат приятели. Тръмп също така обеща "грамаден обем на търговия" с Виетнам на стойност "милиарди долари" и изрази готовност да посредничи между страните с териториални претенции в Южнокитайско море, сред които са Виетнам и Китай.

След Виетнам той пристига във Филипините - последна спирка от азиатската му обиколка. Президентът ще участва и в галавечеря по повод 50-ата годишнина от създаването на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). Поканени са и държавните ръководители на Китай, Япония и Република Корея, с които страните от АСЕАН имат традиционни срещи с цел за развитие на икономическото и търговско сътрудничество.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.