Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тръмп: Азия е заложник на изкривените фантазии на севернокорейския диктатор
10 Ноември 2017
Държавите от региона не бива да живеят като „заложник" на ядрени амбиции
В реч, изнесена в рамките на срещата на върха на страните от Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество във Виетнам, държавният глава на САЩ Доналд Тръмп заяви, че държавите от региона не бива да живеят като „заложник" на ядрените амбиции на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, които американският президент описа като „изкривени фантазии", предава Франс прес.

„Бъдещето на този регион и хората не трябва да бъде заложник на изкривените фантазии за насилствено завладяване и ядрен шантаж на диктатора", подчерта лидерът на Белия дом. В петък във виетнамския град Данинг бе открита юбилейната 25-та среща на Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС).

В следващите дни лидерите на 21 икономики ще обсъдят ключови въпроси за развитието на Азиатско-Тихоокеанския регион като устойчивия ръст, търговията, протекционистките тенденции и проблемите със сигурността.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.