Факти, Анализи, Коментари
   17 Октомври 2018
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Съдът в Испания анулира независимостта на Каталуния
8 Ноември 2017
Това не е неочаквано, след като документът вече беше обявен за невалиден и от друг съд
Испанският Конституционен съд официално анулира едностранната декларация за независимост на Каталуния. Това не е неочаквано, след като документът вече беше обявен за невалиден и от друг съд.

А в самата Каталуния - основни шосета и магистрали бяха блокирани от протестиращи, които искат независимост за автономната област. Това се случи след призив за обща стачка в областта. Стигна се и до намесата на полицията, която разгони демонстрантите, за да освободи пътищата.

Стачката в Каталуния е по призив на един от синдикатите, който иска независимост за автономната област.

Основната работодателска организация в Каталуния обяви, че зад социалните искания се крият политически, което е забранено от испанската конституция.

Междувременно, отстраненият каталунски премиер Карлес Пучдемон разкритикува Евросъюза за подкрепата му за действията на официалната власт в Испания.

А белгийският премиер Шарл Мишел отрече, че в страната му има правителствена криза заради присъствието на бившия каталунски президент.

До изявлението на Мишел се стигна, след като коалиционният му партньор - фламандската партия, изрази подкрепата си за Пучдемон.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително