Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Италианското правителство готово за преговори с Ломбардия и Венето
24 Октомври 2017
Двата богати региона гласуваха за по-голяма автономия
Италианското правителство е готова да започне преговори с Ломбардия и Венето, след като двата богати региона гласуваха за по-голяма автономия, заяви премиерът Паоло Джентилони, цитиран от "Ройтерс".

За разлика от скорошният референдум за независимост в Каталуния, който предизвика политическа криза в Испания, италианските референдуми този уикенд бяха законни, но не и обвързващи Рим, съобщава КРОСС.

Посочвайки, че няма намерение да прави драма от гласуването, Джентилони заяви, че е готов да обсъди как Ломбардия и Венето искат да продължат.

"Тук говорим за това как да направим Италия по-добра. Ние не поставяме под въпрос Италия и нейното единство", коментира той по време на посещение в петролна рафинерия близо до Венеция, столицата на североизточния регион Венето.

"Правителството е готово да проучи плюсовете от това ... ще бъде сложна дискусия, която не може да бъде направена за пет минути", добави той.

Регионалните правителства имат правото да поискат разглеждане в 23 политически сектора, включително околна среда, инфраструктура, здравеопазване и образование.

Най-деликатните преговори вероятно ще бъдат данъците, като Венето настоява да им бъде разрешено да харчат 90% от всички данъци, натрупани на тяхна територия.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.