Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Борисов в Брюксел: Не пипайте споразумението с Турция
20 Октомври 2017
Само преди 7-8 месеца всички си спомняте положението в Харманли само с няколко хиляди мигранти. А с няколкостотин хиляди мигранти какво ще се случи с нашата страна?
Министър-председателят Бойко Борисов се обяви в Брюксел срещу приключването на преговорите на Турция с Европейския съюз. „По време на нашето председателство не трябва да се говори за окончателно приключване на преговорите“, категоричен е той и обясни защо: „Само преди 7-8 месеца всички си спомняте положението в Харманли само с няколко хиляди мигранти. А с няколкостотин хиляди мигранти какво ще се случи с нашата страна? До този момент Турция спазва стриктно споразуменията си и Ердоган държи на думата си в това отношение и ние имаме нулева миграция“. Борисов отбеляза, че Турция е най-големият съсед не само на България, но и на Европейския съюз. Той не споделя антитурското говорене, което печели гласове, но е контрапродуктивно. „Споразумението с Турция не трябва да се пипа. Тук сме на едно мнение с Тереза Мей“, каза българският премиер.

Борисов коментира и срещите си с външния министър на ЕС Федерика Могерини и британския премиер Тереза Мей. С Федерика Могерини координирахме това, което правим Балканите. Това включва не само Западните Балкани, но и всички останали държави в региона, заяви премиерът Борисов. „Отчита се, че договорът за добросъседство и сътрудничество с Република Македония, срещите, които проведохме с Гърция, Румъния и Сърбия, съвместните заседания, които правим или ще се направят през следващите месеци получават широк отзвук“, каза той. Борисов отбеляза, че има прекрасни комуникации с Великобритания във всяка една сфера и не вижда проблеми. Лондон държи да бъде в добри отношения с България още от времето на Дейвид Камерън, добави той. „Прекрасна среща. Потвърдихме си добрите отношения. Тереза Мей иска да дойде в София, покани ме в Лондон. Надявам се до Нова година всичките тези срещи да минат“, каза българският премиер за резултатите от срещата си с британска колежка. Темите, които двамата са обсъдили, са Брекзит и съвместната работа по линия на разузнавателните и контраразузнавателните служби, трафика на хора и обмена на информация и данни. /БГНЕС


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.