Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Партията на Заев спечели местните избори в Македония
16 Октомври 2017
Социалдемократите водят по гласове в 44 общини, включително в столицата Скопие, ВМРО-ДПМНЕ са първи в 13 общини
Социалдемократите на премиера Зоран Заев обявиха победа на местните избори в Македония. СДСМ и националистите ВМРО-ДПМНЕ, които управляваха в продължение на десетилетие, се състезаваха със свои кандидати в около 50 общини с преобладаващо македонско население, съобщава КРОСС. Етническите албанци са мнозинство в останалите 30 общини.

Социалдемократите водят по гласове в 44 общини, включително в столицата Скопие, показаха първите резултати. Кандидатите на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ са първи в 13 общини.

Заев обяви победа за партията пред голяма група симпатизанти пред сградата на правителството, откъдето поздрави народа за приноса му към свободния и справедлив вот.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски заяви, че изборите се провеждат в атмосфера на страх и заплахи и че има сведения за подкупване на избиратели.

Полицията и местните наблюдатели съобщиха за най-малко 26 случая на изборни нарушения. Девет души са задържани във връзка с такива нарушения.

Избирателната активност е била около 60 процента.

На първия тур от местните избори в Македония гласуваха милион и 800 хиляди гласоподаватели. Издигнати бяха кандидати от 19 партии и коалиции, както и 64 независими.

Вторият тур е насрочен за 29 октомври.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.