Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сезонът на ураганите продължава
7 Октомври 2017
Тропическата буря „Нейт" наближава брега на мексиканския полуостров Юкатан и заплашва да връхлети върху САЩ със силата на ураган
Изглежда че най-активният сезон на ураганите от десетилетие все още не е свършил, тъй като се разбра, че тропическата буря „Нейт" наближава брега на мексиканския полуостров Юкатан и заплашва да връхлети върху САЩ със силата на ураган от първа степен, край брега на щата Луизиана, където вече обявиха извънредно положение, предава американската новинарска телевизия Fox News.

В американския щат Луизиана вече обявиха извънредно положение и наредиха на населението по крайбрежието на щата и близките острови да се евакуира преди пристигането на бурята, което се очаква в неделя сутринта.

„Нейт" е 15-ата голяма буря, която се формира в басейна на Атлантическия океан през тази година. Тя вече причини смъртта на 22 души в Латинска Америка, причинявайки проливни дъждове в региона.

Според метеоролозите, максималната скорост на ветровете на бурята е около 70 км/ч към момента и се очаква тя да набере сила, докато се движи през североизточната част на Карибско море.

Губернаторът на американския щат Луизиана Джон Бел Едуардс обяви извънредно положение и мобилизира 1300 войници от Националната гвардия, като 15 от тях бяха изпратени да наблюдават положението в рисковата помпена станция край Ню Орлиънс.

През тази година над Атлантическия океан се образуваха 15 тропически циклона, като 8 от тях бяха класифицирани като урагани, а „Харви", „Ирма" и „Мария" причиниха огромни разрушения в района на карибския басейн и в южната част на САЩ, в рамките на 30 дни.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.