Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Каталуния ще обяви независимост в понеделник
4 Октомври 2017
Ръководителите на двете управляващи партии в автономната испанска област се срещнаха днес и се разбраха в понеделник да бъде проведено извънредно заседание на местния парламент
Каталуния ще обяви независимост в понеделник, 9 октомври 2017 година. Ръководителите на двете управляващи партии в автономната испанска област JxSi и CUP се срещнаха днес и се разбраха в понеделник да бъде проведено извънредно заседание на местния парламент.

Целта на заседанието е да бъдат представени резултатите от проведения референдум за независимост на областта на 1 октомври и последствията от него.

На пресконференцията след срещата представителите на CUP обявиха, че именно на това заседание ще бъде обявена и независимостта, предава каталунският вестник „Ла Вангуардия".

„Заседанието на парламента в понеделник ще има за цел да оценим резултатите от референдума и да обявим независимостта на Каталуния", обяви Мирея Боя от CUP.

„Предполагаме, че ще изземвания и арести. Това е сценарий, който стои на масата, но сме подготвени за него. Това няма да спре декларацията за независимост на 9 октомври.

При този сценарий призоваваме за масова мобилизация и самоорганизация на хората, каквато видяхме и в последните седмици. Декларацията, която правим от парламента не би била възможна без силата на гражданите на улицата", допълни Боя.

Още във вторник каталунският лидер Карлес Пучдемон сам подчерта, че областта ще обяви независимост в рамките на няколко дни. Намеса на Мадрид в събитията би била грешка, изрази увереност Пучдемон.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.