Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Наим Сюлейманоглу бере душа
26 Септември 2017
Многократният олимпийски, световен и европейски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е в интензивно отделение заради чернодробна недостатъчност
Многократният олимпийски, световен и европейски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е в интензивно отделение заради чернодробна недостатъчност. Той дори е поставен в изкуствена кома, от която по-късно се е събудил, съобщава електронното издание на в. "Хюриет", както и още редица турски медии.

Наим е в интензивното на университетската болница "Сани Конюк". Диагнозата е остра форма на цироза.
Тамер Ташпинар, президент на турската федерация по вдигане на тежести обяви, че според лекарите единствено може да го спаси трансплантация и то спешна, тъй като времето му изтича.

"Продължаваме да следим нивата на чернодробните ензими. Ако състоянието на пациента е добро, ще продължим с лечението. Вчера беше мното тежко, но днес е по-добре. Това е добра новина. Да, той има чернодробна недостатъчност и се нуждае от трансплантация", коментира лекарят на големия щангист Мехмет Емин Гюнеш, като уточни, че той е приет в болница още преди 15-20 дни.

"Оплакванията са от хронични чернодробни проблеми. От вчера е в интензивното отделение. Вече не е в кома. В момента можем да съобщим, че има подобрение. Тази сутрин той говори с нас, отговаря на въпросите ни. Не получава никаква изкуствена респираторна или сърдечна помощ", допълва докторът.

Сюлейманоглу бе в тежко състояния със същата диагноза преди около 3 години, но тогава успяха да го спасят.

Наим Сюлейманоглу е трикратен олимпийски шампион, седемкратен световен и двукратен европейски. Роден е в Момчилград, продукт на българската школа по вдигане на тежести. Напуска България през 1986 г. Дотогава е спечелил за страната ни две световни титли.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.