Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Северна Корея: Тръмп ни обяви война и си запазваме правото на ответни мерки
25 Септември 2017
Те включват свалянето на американски бомбардировачи, дори те да не са във въздушното пространство на Северна Корея
Външният министър на Северна Корея Ри Йонг-хо заяви, че американският президент Доналд Тръмп е обявил война на КНДР и че Пхенян си запазва правото да предприеме ответни мерки, включително свалянето на американски бомбардировачи, дори те да не са във въздушното пространство на Северна Корея, предава БНР.

Целият свят трябва ясно да запомни, че САЩ първи обявиха война на страната ни, заяви пред репортери в Ню Йорк външният министър Ри Йонг-хо. Той допълни, че всички варианти са "на масата" за ръководството на Северна Корея.

Както вече знаете през последните няколко дни ООН и международната общност искрено си пожелаваха войната на думи между КНДР и САЩ да не премине в реални действия. Въпреки това в края на миналата седмица Тръмп заяви, че нашето ръководство няма да просъществува още дълго и по този начин най-накрая ни обяви война. Тъй като това идва от настоящия президент на САЩ, това ясно е обявяване на война. Всички държави членки на Общото събрание на ООН и целият свят трябва да запомнят, че САЩ първи обявиха война на нашата страна. Хартата на ООН постановява, че всяка държава членка има право на самозащита. Тъй като САЩ ни обяви война имаме право да предприемем ответни действия, включително да сваляме американски бомбардировачи, дори те да не са в нашето въздушно пространство. Тогава ще се отговори на въпроса кой няма да просъществува дълго. Искам да добавя още нещо: предвид обявяването на война от страна на Тръмп всички варианти "са на масата" за Върховното ръководство на КНДР.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.