Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Втори арестуван за терористичния акт в лондонското метро
17 Септември 2017
30 души бяха ранени при нападението със самоделно взривно устройство във вагон на метростанция „Парсънс Грийн“
Втори човек бе арестуван във връзка с терористичния акт в петък в лондонското метро, съобщиха от полицията. Акцията по издирване на отговорните за нападението продължава, съобщи БНР. 21-годишен мъж е задържан в западния лондонски квартал Ханслоу през нощта по обвинения в тероризъм. Той е прехвърлен в участък в южен Лондон, където е и арестуваният вчера 18-годишен младеж. Той бе задържан в пристанищния град Доувър. 

30 души бяха ранени при нападението със самоделно взривно устройство във вагон на метростанция „Парсънс Грийн“ рано сутринта в петък. В рамките на операцията продължава претърсването на къщата в Санбъри в югозападен Лондон. Къщата е собственост на възрастна двойка. Предполага се, че 18-годишният младеж е живял там с неговите приемни родители. 

През 2010 година кралицата е наградила Роналд и Пенелопе Джоунс за големия им принос като приемно семейство. В рамките на 40 години те са дали подслон на 268 деца, някои от които бежанци от военни зони като Сирия, Ирак и Еритрея. Според непотвърдени съобщения на съседи, в двора на семейство Джоунс са открити експлозиви. Нивото на заплаха от терористични нападения бе повишено на „критично“ след инцидента в петък.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.