Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Земетресение над 8 по Рихтер в Мексико
8 Септември 2017
Мексиканският президент потвърди, че разрушенията са огромни и първоначално 1 милион души са останали без електричество
Най-малко 15 души са загинали при силно земетресение в Мексико тази сутрин. Продължава да расте броят на загиналите след мощното земетресение в Мексико, съобщи Франс прес. Към момента са открити 15 тела. Земетресението с магнитуд 8,2 по Рихтер е най-силното в Мексико за последните 100 години, потвърди президентът Енрике Пеня Нието: Допреди минути информацията беше за магнитуд 8,4. Но последната информация показва, че е бил със сила 8,2. Така това земетресение се превръща в най-силното за страната ни за последните поне 100 години.

Нието потвърди, че има жертви: За съжаление вече получихме информация за загинали и материални щети, които към момента не сме оценили. Това ще стане през следващите часове и дни, за да разберем какви точно щети е причинило земетресението.

Мексиканският президент потвърди, че разрушенията са огромни и първоначално 1 милион души са останали без електричество, но то вече е възстановено за 800 000 жители. Той добави, че е имало 62 вторични труса.

Местни жители споделиха: Чуваше се как сградите скърцаха, изгаснаха лампите. Гушнах се с приятеля ми и плаках, защото много се уплаших. Никога не съм преживявала нещо такова. Имало е земетресения, но никога не съм чувала стените да скърцат и светлините да изгаснат.

Веднага разбрах, че е земетресение. Сложих си якето, изключих телевизора и излязох на булеварда. Той беше пълен с хора, които излизаха от сградите и апартаментите си. Всички бяха по пижама. Земетресението беше много силно.

Трусът беше регистриран в Мексико в 23:49 ч. местно време (7:49 ч. наше време) и според националната сеизмологична служба на страната е било с магнитуд 8,4 по Рихтер и епицентър в Тихия океан, близо до бреговете на Чиапас.

Междувременно до бреговете на Мексико достигнаха вълни цунами от по 0,7 м. След труса беше издадено предупреждение за цунами по бреговете на Мексико, Гватемала, Салвадор, Коста Рика, Никарагуа, Панама, Хондурас и Еквадор, като се очакваше вълните в ниските зони да достигнат до 4,2 метра.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.