Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Северна Корея: Това е само началото на военни операции в Тихия океан - Гуам е "предна база за инвазия"
30 Август 2017
Съветът за сигурност на ООН единодушно осъди тази нощ действията на Северна Корея и призова Пхенян да прекрати всякакви изпитания с ракети
Северна Корея обяви, че вчерашният тест на ракета е само началото на военни операции в Тихия океан, а американският остров Гуам беше определен като "предна база за инвазия".

Пхенян разпространи кадри от изстрелването и потвърди, че става дума за балистична ракета със среден обсег Хвасон-12 , а целта е била противопоставяне на военните учения между САЩ и Южна Корея, предава БНР.

Ракетата прелетя над японския остров Хокайдо, преди да падне в океана. Севернокорейските държавни медии обявиха, че Ким Чен-ун е присъствал на изстрелването и е останал изключително доволен от него, като го нарекъл прелюдия към възпирането на Гуам.

Съветът за сигурност на ООН единодушно осъди тази нощ действията на Северна Корея и призова Пхенян да прекрати всякакви изпитания с ракети. 15-те страни членки се обявяват за дипломатическо и политическо решение на кризата, но не предлагат нови санкции срещу Северна Корея.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.