Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Терор и в Русия
19 Август 2017
Нападател, въоръжен с нож, е ранил 8 души в руския град Сургут
Нападател, въоръжен с нож, е ранил няколко души в руския град Сургут, съобщиха руските власти, съобщават от руската полиция, цитирани от ТАСС.

„В 11:20 часа местно време в Сургут (9:20 Московско) неизвестен мъж, въоръжен с нож бягаше по главната улица на града и се нахвърли върху минувачите, ранявайки 8 граждани. Всички те са хоспитализирани с различна тежест на нараняванията. За да се предотвратят продължаващи действия на нападателя, той беше елиминиран от пристигналите полицаи", съобщават от Следственият комитет на Русия.

Според ТАСС четирима от пострадалите са в тежко състояние.

„РИА Новости" посочва, че нападателят е носил маска. Разследващите проверяват възможността той да е имал психическо разстройство, заради което атаката още не е окачествена като терористичен акт, а се разследва като убийство. 

Междувременно обаче "Ислямска държава" пое отговорност за атаката.

Въпреки че властите официално обявиха, че ранените са 8, в руските медии се появиха информации, че те всъщност са 7, а 8-ият човек е самият нападател. Той първо бил ранен, а след това ликвидиран, след като е оказал съпротива. Тезата за седемте души се потвърждава и от съобщение на местната болница, според което четирима души са в тежко състояние, един е с по-леки наранявания, но остава хоспитализиран, а двама вече са изписани.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.