Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Терор в Барселона - най-малко трима загинали, десетки ранени
17 Август 2017
Микробус се вряза в тълпа пешеходци на една от най-натоварените улици в Барселона и предпочитано място за туристи
Най-малко трима души са загинали, след като ван се вряза в пешеходци на булевард „Ла Рамбла“ в Барселона. Това съобщава агенция Европа Прес, позовавайки се на очевидци. В същото време вестник „Периодико“ посочва, че ранени са между 20 и 25 души, суобщава БГНЕС. 

„Огромен сблъсък на „Ла Рамбла“ в Барселона, причинен от човек, каращ ван, има много ранени“, съобщиха по-рано от полицията, откъдето допълват, че става въпрос за терористичен акт. Районът около инцидента е отцепен, а няколко линейки и полицейски коли са на мястото. Известният булевард „Ла Рамбла“ е една от най-натоварените улици в Барселона и предпочитано място за туристи и улични артисти. 

Двама въоръжени мъже нахлуха в ресторант в Барселона, минути след като микробус се вряза в тълпа пешеходци, предава Фокус, позовавайки се на Irish Mirror. Има непотвърдена информация, че въоръжените мъже са взели заложници. 

Властите предупредиха местните и туристите да избягват на всяка цена района на инцидента.

От българското външно министерство съобщават, че няма информация за пострадали наши сънародници. Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията. Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Испания: 00 34 913 455 761; 00 34 913 456 651.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.