Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кола се вряза в заведение край Париж - има убит и ранени
15 Август 2017
Петима от пострадалите са в тежко състояние, включително 3-годишно момченце, което е откарано с хеликоптер в болница
13-годишно момиченце е убито от кола, която се е врязала в тераса на пицария в градчето Сет Сор, с 450 жители, което се намира източно от Париж, съобщава КРОСС. Има още ранени посетители на заведението - поне 12. По време на инцидента заведението е било пълно. Петима от пострадалите са в тежко състояние, включително 3-годишно момченце, което е откарано с хеликоптер в болница.

Шофьорът е арестуван. По първоначална информация не е правил опит да бяга. Той е около 30-годишен. Преди няколко дни е направил опит за самоубийство. Според властите той е нестабилен психически. Младият мъж няма криминални регистрации.

Според говорител на френския вътрешен министър за момента нищо не сочи това да е бил терористичен акт, предаде "Ройтерс". И прокуратурата на Мо, източно от Париж, заяви, че деянието е умишлено, но засега няма никакво основание да се смята, че това е терористичен акт.

Няма информация за пострадали български граждани при инцидента, съобщават от външно министерство. Българското посолство във френската столица е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията. Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурния телефон на българското посолство в Париж: 00 33 145 518 590.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.