Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Стрелба в германски нощен клуб
30 Юли 2017
Двама души са убити, а трима други са сериозно ранени
Двама души бяха убити, а трима други са сериозно ранени снощи при стрелба в нощен клуб в германския град Констанц, предава „Би Би Си".

34-годишен мъж е открил стрелбата, като е убил един човек. По-късно той е влязъл в престрелка с полицията, като е смъртоносно ранен и умрял на път за болницата. Има и прострелян полицай, който обаче е вън от опасност.

Полицията е била извикана към 4:30 ч. сутринта и на мястото на стрелбата. Изпратена е внушителен брой служители на реда, както и хеликоптер.

Стрелбата е довела до паника сред клиентите, някои от които се скрили във вътрешността на заведението, а други избягали навън.

Жители и гости в околните сгради на дискотеката били помолени да не излизан навън, тъй като от начало властите не били сигурни дали извършителят е действал сам.

В хода на разследването стана ясно, че стрелецът е гражданин на Ирак, който живее в Германия от дълго време. Той не е бежанец, заявиха от полицията и с това изключиха нападението да е акт на тероризъм.

Говорителят на полицията в Констанц Фриц Безикофер заяви пред телевизионните камери, че след първоначалните проучвания на стрелбата в нощния клуб, от вероятните мотиви е изключен тероризма.

„Мотивите на човека, който е действал сам, са неясни", каза той.

„Все още разследваме, но обстоятелствата около събитието в дискотеката и цялата вечер преди стрелбата са малко по-ясни, което ни позволи да изключим тероризма, като евентуален мотив".


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.