Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
МВФ: Глобалната икономика с устойчив растеж
9 Юли 2017
Това заяви в рамките на срещата на Г-20 в Хамбург директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард
Глобалната икономика показва растеж и се очаква през следващата година той да продължи, заяви в рамките на срещата на Г-20 в Хамбург директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард, съобщава КРОСС.

"В моите дискусии с лидерите, аз отбелязах, че глобалното икономическо възстановяване би трябвало да се основава на широка основа и се очаква да продължи и през следващата година", каза Лагард.

„В същото време е необходимо да предприемем действия срещу прекомерна арогантност и рискове, включително появата на финансовата уязвимост, ниската производителност на труда и нарастващото неравенство."

От гледна точка на ръководителя на МВФ, "текущият период на растеж трябва да се използва за по-нататъшни превантивни мерки във финансовия сектор - чрез изграждане на буфери от капитал и корпоративни баланси."

Освен това, необходимо е да се реши въпросът за липсата на ръст на реалните заплати, които "биха могли да подкопаят възстановяването", предупреди Лагард.

Според нея, в тази ситуация е препоръчително големите икономики да предприемат ускоряване на търговските реформи, за да се увеличат инвестициите в производствената инфраструктура и да се инвестира в развитието на "човешкия капитал", за да се ускорят реформите на пазара на труда и да се подобри достъпа до финансови услуги.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.