Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Инцидент пред френската жандармерия в Париж
19 Юни 2017
Инцидентът предизвика широка намеса на полицейските сили и вдигна на крак антитерористичното звено във френската столица
Кола се вряза в микробус на френската жандармерия насред „Шанз-Елизе" в центъра на Париж.

Пострадали няма, съобщава „Франс прес", освен шофьора на лекия автомобил, който е изпаднал в безсъзнание и е откаран в болница.

Инцидентът предизвика широка намеса на полицейските сили и вдигна на крак антитерористичното звено във френската столица. Причината катастрофата да не се разглежда като обикновено пътно-транспортно произшествие е фактът, че шофьорът на колата е бил въоръжен.

„Изглежда действието е било преднамерено от страна на шофьора. Може би той е мъртъв. В ход вече е операция за изясняване на случая", обяви говорителят на френското вътрешно министерство Пиер-Анри Бранде, цитиран от "Фигаро".

Първоначално беше съобщено, че въпросният мъж - роден през 1985 г., е арестуван, но по-късно беше стана ясно, че наистина е починал.

Автомобилът „Рено Меган" е избухнал в пламъци след катастрофата. Поради тази причина се разследва дали в него не е имало и взривно устройство.

Властите уточняват, че няма пострадали служители на реда.

Заради инцидента бе отцепен широк район около емблематичния булевард, а освен това са затворени метро станции и евакуиран близко намиращ се театър. Хората са призовани да не ходят към "Шанз-Елизе".


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.