Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сърбия в ужас! Убиха човек заради СМС срeщу Вучич
18 Юни 2017
Николич бе арестуван на 16-ти декември миналата година по обвинение, че е застрашавал сигурността на Вучич
Сърбия изпадна в потрес след интервюто на Драга Николич, майката на 45-годишния Милорад Николич, който почина в затвора след като бе арестуван поради изпращане на СМС-съобщения срещу президента Александър Вучич. "Истина е, че синът ми в СМС-те е споменавал Вучич, но той никого не е заплашвал. Полицията го отведе от дома ни на "информативен разговор", където е жестоко притискан да признае за заплахите, но той категорично отказа да направи подобно нещо", каза през сълзи Драга Николич, чийто син бе върнат от затворническата болница в ковчег. "В коя държава държат човек в затвора заради СМС-и? Обявиха го за луд... Сложиха го в килия с човек, който е убил собствената си майка... Когато брат му и сестра му го посещаваха те виждаха, че не е добре", разказа още Драга и подчерта, че нейният син е бил подложен на жестока терапия, която е довела до неговата кончина. "В един момент поради погълнатите лекарства той не бе в състояние да се храни. Той се оплакваше от терапията и признаваше, че тя му вреди на здравето. Какво друго да си мисля освен, че са го убили? Той бе убит от тези, които го задържаха незаконно... Питам се, за кого синът ми е бил заплаха", попита през сълзи Драга Николич. 

За адвоката на Милорад Феджа Димович няма никакво съмнение, че става въпрос "за смърт при съмнителни обстоятелства". "В края на миналата година Николич бе задържан и обвинен, че е застрашавал сигурността на тогавашния премиер Александър Вучич и на министъра на вътрешните работи Небойша Стефанович, защото е изпращал "заплашителни СМС-и" на своя стар приятел Данко Батанич. Те по никакъв начин не са могли да застрашат сигурността на носителите на най-висшата държавна власт, защото никога не са били оповестявани публично. Те никога не са достигнали до сегашния президент /Вучич, бел.ред./ и до самия вътрешен министър. Искам дебело да подчертая, че моят клиент никога не е бил осъждан. Никога в своя 45-годишен живот не е бил лекуван от каквото и да е психическо заболяване. Никога е проявявал агресия или някакво недостойно поведение. Напротив, той е бил много добър спортист, почтен гражданин, добър християнин и преди всичко добър човек, който в живота си не е настъпил нито една мравка", каза защитникът на Милорад Феджа Димович. "Отведоха го на информативен разговор. 6 месеца не го видях и сега ми го връщат в ковчег. Моят син бе убит", каза още майката на Милорад. 

Николич бе арестуван на 16-ти декември миналата година по обвинение, че е застрашавал сигурността на Вучич и Стефанович. Седем дни по-късно бе прехвърлен в затвора в Белград, където почина на 14-ти юни. Официалната версия на властите е, че смъртта е настъпила "поради спиране на сърцето". /БГНЕС


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.