Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Още една арабска страна скъса отношенията си с Катар
5 Юни 2017
Йемен скъса дипломатическите си отношения с Катар и обвини монархията от Персийския залив, че работи с неговите врагове, свързаните с Иран бунтовници хуси
Международнопризнатото правителство на Йемен скъса дипломатическите си отношения с Катар и обвини монархията от Персийския залив, че работи с неговите врагове, свързаните с Иран бунтовници хуси, съобщи държавната агенция Саба, цитирана от Ройтерс.

"Взаимоотношенията на Катар с превратаджийските милиции и подкрепата му за екстремистки групировки стана ясна", каза в комюнике правителството.

Йемен е петата страна, която къса дипломацията си с Доха.

Саудитска Арабия, Египет, Обединените арабски емирства и Бахрейн скъсаха дипломатическите отношения и затвориха границите си с Катар по-рано. Четирите страни обвиняват държавата, че подкрепя джихадисти и дестабилизира региона.

От Обединените арабски емирства дадоха на дипломатите си 48 часа да напуснат Доха.

Координираният ход драматично ескалира разрастващия се спор относно подкрепата от страна на Катар на египетското "Мюсюлманско братство", най-старото ислямистко движение в света, и добавя към обвиненията, че Доха дори подкрепя дневния ред на регионалния съперник Иран.

Четирите страни от Персийския залив обявиха, че прекъсват транспортните връзки с Катар и дадоха на катарските посетители и жители две седмици да напуснат техните страни.

В международните агенции се появи информация, че и Либия се отказва от добрите взаимоотношения с Катар.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.