Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Полицията предупреди, че се очаква нов атентат в Манчестър
26 Май 2017
След серията арести, полицията съобщи, че 15 минути преди да се взриви в "Манчестър Арена", терористът Салман Абеди е говорил по телефона с брат си
Нови арести заради атентата в Манчестър. Сред осемте задържани е и тийнейджър на 18 години. А полицията предупреди, че може да се очаква нов атентат.

След серията арести, полицията съобщи, че 15 минути преди да се взриви в "Манчестър Арена", терористът Салман Абеди е говорил по телефона с брат си. Появиха се опасения, че свързани с терористичната група могат да се опитат да извършат нов терористичен акт. Затова обиските в различни квартали на Манчестър продължават.

„В 8 сутринта полицията ми позвъни и ме попита дали познавам собственика на пицарията и аз отвърнах с „Да". Те ми казаха, че смятат, че е свързан с атентата в Манчестър", каза Асит Чудхури.

Нападателят е бил известен на силите за сигурност. Знае се, че се е сражавал в Либия, когато е бил на 16 години. В момента властите разследват терористичната мрежа, към която е принадлежал.

В столицата на Либия - Триполи, спецчастите задържаха най-малкия брат на атентатора и баща им. 20-годишният младеж е бил наясно, че Салман Абеди е готвел атака, но не знаел времето и мястото.

Според вестник „Таймс", Абеди е планирал атентата цяла година. Тогава той си открил сметка в банка, но парите от нея използвал само за да купи пироните и винтовете за бомбата. Когато се върнал от Либия, взел под наем апартамент, в който изработил взривното устройство.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.