Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Руски разузнавателен кораб потъна до Босфора
27 Април 2017
Той се е сблъскал с турския плавателен съд "Ащот-7", превозващ добитък
Разузнавателният кораб на Черноморския флот на Руската федерация „Лиман“ е получил пробойна и е потънал след сблъсък с турския плавателен съд "Ащот-7", превозващ добитък. Инцидентът се е случил в четвъртък на около 40 км северозападно от Босфора.
Турската брегова охрана е изпратила влекачи и спасителни лодки в района на катастрофата. Съгласно данните й всички 78 войници на борда на потъващия руски плавателен съд са спасени и са в безопасност.

Министърът на транспорта на Турция Ахмет Арслан заяви, че инцидентът се дължи на лошото време и мъглата в района. Другият кораб, превозващ добитък, е получил минимални щети. „Руският екипаж ще бъде върнат на руските власти“, добави министърът. 
В момента не можем да посочим точната дълбочина на мястото, където Лиман е потънал, но на това място дълбочините са неголеми и вероятността да се проведе успешна операция по изваждането му е голяма“, заяви запознат с инцидента източник.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.