Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Американска подводница пристигна в Южна Корея
25 Април 2017
Северна Корея отбелязва 85-ата годишнина от създаването на армията си днес
Американска подводница е пристигнала в Южна Корея на фона притесненията за нови изпитания на ракети и ядрени опити от страна на Северна Корея.

Въоръжената с ракети ядрена подводница "Мичиган" ще се присъедини към пристигащата група бойни кораби, водени от самолетоносача "Карл Винсън", съобщава КРОСС, цитирайки ВВС.

Северна Корея отбелязва 85-ата годишнина от създаването на армията си днес. Преди комунистическата държава отбелязваше подобни събития с изпитания на ракети.

Напрежението нарасна на Корейския полуостров през последните седмици, след като САЩ и Северна Корея размениха остри реплики.

Подводницата "Мичиган" е въоръжена с 154 крилати ракети "Томахоук", като на нея се намират 60 бойци от специалните части.

Очаква се подводницата да вземе участие във военни учения с групата бойни кораби, водена от самолетоносача "Карл Винсън", изпратена от САЩ с цел показване на "мускули" на Северна Корея.

Пхенян по-рано реагира гневно на изпращането на американските бойни морски съдове към Корейския полуостров, заплашвайки, че ще потопи самолетоносача и ще извърши "супер мощен превантивен удар" срещу американската агресия.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.