Факти, Анализи, Коментари
   22 Юни 2018
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Престрелка с терорист на „Шанз-Елизе“ в центъра на Париж
21 Април 2017
В резултат нападателят е бил ликвидиран на място. Загинал е и един полицай
Един полицай загина, а двама бяха ранени при престрелка на бул. „Шанз-Елизе“ в центъра на Париж малко след 21:00 ч. местно време, съобщава Фокус.

Според информацията, налична към момента, въоръжен с автоматично оръжие мъж е спрял с автомобил в близост до паркирана полицейска кола и е открил огън по нея. В резултат на завързалата се престрелка нападателят е бил ликвидиран на място, но френската полиция предполага, че той е имал съучастник, който се е укрил от местопрестъплението. Загинал е и един полицай.

Властите са започнали следствени действия като основната версия, по която работят е за терористично нападение. Групировката „Ислямска държава“ пое отговорност за стрелбата, предава AFP, като се позовава на пропагандната информационна агенция на джихадистите „Амак“. „Извършителят на нападението на „Шанз-Елизе“ в центъра на Париж е белгиецът Абу Юсуф и той е един от бойците на „Ислямска държава“ се казва в съобщението.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  П Р Е Д С Т А В Я М Е  В И
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително