Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Задържаха заподозрян "ислямист" във връзка с атентата срещу отбора на "Борусия" (Дортмунд)
12 Април 2017
Прокуратурата потвърди, че се проверява и за възможна "терористична връзка"
Германската полиция задържа заподозрян "ислямист" във връзка с трите експлозии до автобуса на футболния отбор "Борусия" (Дортмунд), обявиха от местната прокуратура, цитирана от Франс прес.

Прокуратурата потвърди, че се проверява и за възможна "терористична връзка", съобщи КРОСС.

Двама заподозрени от ислямисткия спектър са в центъра на нашето разследване. Апартаментите на двамата са проверени, единият от двамата е задържан, каза водещият прокурор Фрауке Kьоле.

Кьоле поясни, че три писма с един и същи текст са открити до мястото на експлозиите и те подсказват, че извършителят е свързан с ДАЕШ ("Ислямска държава").

Според нея в едно от писмата се настоява Германия да изтегли самолетите си "Торнадо" от Сирия и да затвори военновъздушната база "Рамщайн".

По-рано говорител на германския канцлер заяви, че Ангела Меркел е ужасена от нападението.

По последна информация двама души са пострадали. Полицията вярва, че е целенасочена атака към отбора преди мача с Монако в Шампионската лига. Мачът е насрочен за днес. Футболната среща ще се проведе при изключително засилени мерки за сигурност.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.