Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ислямска държава виновна за атентата в Лондон
23 Март 2017
Жертвите на терористичното нападение в Лондон са четири, сред тях е и застреляният от полицията нападател
Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за терористичния акт в Лондон, съобщи Ройтерс, като се позова на информационна агенция, близка до дижихадистите. 

Жертвите на терористичното нападение в Лондон са четири, сред тях е и застреляният от полицията нападател, съобщи началникът на антитерористичните сили на лондонската полиция Марк Роули. Това са полицаят Кийт Палмър, жена на около 45 години, чието име е Айша Фрейд, която е работила наблизо в Лондонския колеж, нападателят и мъж на около 50, чиято самоличност не бе обявена. 29 души остават в болница, като състоянието на седем от ранените е критично. Няма информация сред пострадалите да има български граждани, съобщи за "Хоризонт" посланикът ни в Лондон Константин Димитров. Посолството ни е в контакт с болниците в района, и с полицията, каза още той.

Роули потвърди информацията за полицейския обиск в апартамент в "Бирмингам". Разследващите смятат, че оттам е наета колата, марка "Хюндай", с която нападателят прегази десетки хора на моста "Уестминстър". Колата е наета от клон на компанията "Ентърпрайс" миналия четвъртък. 

Полицаи и детективи работиха през цялата нощ и за това време претърсиха шест адреса и извършиха седем ареста. Операциите в "Бирмингам" и други части на страната продължават. 

Властите смятат, че нападателят е действал сам и е бил "вдъхновен от международния тероризъм", но отказват да съобщят самоличността, докато тече разследването. Полицията няма данни за други заплахи за обществената сигурност, подчерта Роули. 

Станцията на метрото "Уестминстър" продължава да е затворена, както и самият мост и районът около парламента. Британските власти съобщиха, че разглеждат случилото се при Уестминстър като терористичен акт до доказване на противното. 

В 11.30 българско време Лондон почете с едноминутно мълчание жертвите на терористичното нападение. Парламентът поднови работата си.

Британското правителство обяви, че няма да увеличи нивото на антитерористична тревога. То ще остане "сериозно", което е втората най-висока от общо пет степени, както и през последните повече от две години. В идните няколко дни обаче по улиците на британските градове ще бъдат изкарани допълнителни въоръжени полицаи. Властите посъветваха пътуващите тази сутрин да избягват района на Уестминстър, тъй като той ще остане блокиран.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

sdfg
24 Mar, 2017 | 15:45

много ясно че нееква ислямска държава ще каже че тя е виновна няма да е ИРА , ааамаха

sdfg
24 Mar, 2017 | 15:45

много ясно че нееква ислямска държава ще каже че тя е виновна няма да е ИРА , ааамаха


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.