Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Терор в Лондон
22 Март 2017
Една жена е починала, а още няколко души са с тежки наранявания и опасност за живота
Една жена е починала, а още няколко души са със застрашаващи живота наранявания след два инцидента край британския парламент, които властите определят като терористични нападения. Районът около парламента е отцепен. 

Няколко изстрела са били чути около 16.40 часа българско време в двора на парламентарната сграда. Мъж, облечен в черни дрехи, е проникнал в двора, което изненадва, защото това е едно от най-тежко охраняваните места в Лондон и е нападнал двама полицаи с нож. Промушил е единият от тях, след което е побягнал към входа, където влизат депутатите. Притекли се незабавно на помощ цивилни полицаи са застигнали мъжа и са го простреляли. 

Почти по същото време кола на моста "Уестминстър" се е врязала в минаващите наоколо пешеходци. Данните за ранените са противоречиви, но са най-малко четирима. Според някои информации става дума дори за 12 ранени на моста. След това колата е катастрофирала в железните ограждения на парламента на северния бряг на Темза. 

Премиерът Тереза Мей спешно е била евакуирана. Депутатите продължават да са в сградата на Парламента. 

Силите на реда третират инцидентите като терористични актове, съобщи говорител на лондонската полиция.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.