Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нападателят от летище Орли е имал богато криминално досие
19 Март 2017
Идентифицираният като Зиед бен Белгасем е бил осъден на пет години затвор за въоръжени грабежи
Нападателят от летище Орли, който беше застрелян след като нападна военен патрул вчера, е имал богато криминално досие, предаде Франс прес. През 2011 г. идентифицираният като Зиед бен Белгасем е бил осъден на пет години затвор за въоръжени грабежи. 

По-рано е получавал присъди за трафик на наркотици. Преди година, след поредица от обири в Париж, отново е изпратен в затвора, после е пуснат, но поставен под съдебен контрол и със забрана да напуска страната. Радикализирал се е по време на престоя си в затвора преди пет или шест години. 

Прокурорът на Париж Франсоа Молен съобщи, че в хода на разледването са задържани близки на Белгасем: Трима мъже бяха задържани - бащата и братът на нападателя, както и негов братовчед. Братовчедът е роден през юни 1981 година и сам дойде в полицейския участък. Той заяви, че се е срещал със заподозрения предишната вечер.

Френският президент Франсоа Оланд изтъкна важността на присъствието на 7000 военни по улиците на Париж за предотвратяване на терористични нападения.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.