Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Хората на Тръмп започнаха да подават оставки
14 Февруари 2017
Съветникът по националната сигурност на президента на ДМайкъл Флин подаде оставка след съобщения, че е подвел вицепрезидента Майк Пенс
Съветникът по националната сигурност на президента на Доналд Тръмп, Майкъл Флин, подаде оставка  след съобщения, че е подвел вицепрезидента Майк Пенс и други служители за контактите си с руския посланик, предаде Асошиейтед прес.

В писмото, с което подава оставка, Флин посочва, че много пъти е разговарял с руския посланик в САЩ преди встъпването в длъжност на Тръмп и е дал "непълна информация" за тях на вицепрезидента Майк Пенс. Вицепрезидентът, явно доверявайки се на Флин, първоначално каза, че съветникът по националната сигурност не е обсъждал с посланика темата за санкциите, докато по-късно Флин призна, че е възможно  въпросът да е бил повдиган.

Флин е имал контакти с руски представители, преди Тръмп да стане президент, и това може да го постави в уязвима позиция, коментира Ройтерс по повод оставката.

До назначаването на титуляр длъжността съветник по националната сигурност временно ще изпълнява генералът от резерва Кийт Келог.

57-годишният генерал от резерва Майкъл Флин беше съветник на Тръмп още по време на кампанията му за президент. Срещу Флин още тогава имаше публикации, че е вземал пари, за да лобира в полза на Турция. Той се ползваше сред привържениците си с репутация на проницателен разузнавач и прям човек, припомнят информационни агенции.
 
Същевременно стана ясно, че американският Сенат е утвърдил бившия банкер от "Голдман Сакс" Стивън Мнучин за министър на финансите. Позицията е ключова заради отговорността за данъчната реформа, финансовата дерегулация и икономическата дипломация, посочва Ройтерс.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.