Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лавина във Франция затрупа група скиори - поне 4 загинали
13 Февруари 2017
5 човека все още се издирват, но спасителните екипи губят надежда да открият оцелели
Най-малко четирима души са загинали при падане на лавина във френските Алпи, която е затрупала група скиори и техния ръководител. Спасителните екипи продължават издирването. Петима души все още се издирват, но спасителните екипи губят надежда да открият оцелели.

Лвината е паднала днес преди обед край френския курорт Тин, близо да италианската граница. Досега са били открити телата на двама затрупани, а други двама са починали впоследствие. 

Групата от девет души, повечето младежи под 20 години, по информация на радио "Франс енфо", са се намирали извън пистата за ски. Сигналът за бедствието е бил подаден от персонала на спортната база, веднага на мястото са били изпратени специализирани екипи и хеликоптери с медицинско оборудване. 

Опасността от лавини днес в района е била на средно ниво - 3-та степен от 5-степенната скала. Най-вероятно вятърът и променливите температури са причинили бедствието. 

През последните дни още двама скиори са намерили смъртта си във френските Алпи в разгара на курортния сезон през зимната ваканция.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.