Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тежка нощ в Париж - сблъсъци между гражани и силите на реда
12 Февруари 2017
Гневът на парижани прерасна в атаки срещу полицията с хвърляне на снаряди и палежи на обществени сгради
Тежка бе нощта в Париж, след като хиляди хора излязоха на протест срещу полицията заради нападението на чернокож мъж. Близо 2000 души се събраха в предградието Бобини на френската столица, някои носещи плакати като „Полицията изнасилва“ и „Полиция убива невинни хора“, предаде АФП. Беше използван сълзотворен газ, за да възпре сблъсъците между демонстрантите и силите на реда. 

Преди 5 дни стана ясно, че четирима полицаи от Париж са задържали чернокож мъж, идентифициран като 22-годишния Тео, и го изнасилват с палка. Това бе видяно и на клипове в мрежата, взривявайки гражданите от столицата. Младежът е приет в болница със сериозни наранявания и е опериран.

Гневът на парижани прерасна в атаки срещу полицията с хвърляне на снаряди и палежи на обществени сгради. Срещу полицаите вече е повдигнато обвинение. Демонстрации имаше и в други градове, сред които Руан, Тулуза и Нант. Заради предстоящите президентски избори тази година, инцидентът бе силно политизиран.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.