Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Президентската администрация не успя да отблокира антимигрантския указ на Тръмп
5 Февруари 2017
Съдебното решение за спирането му остава в сила
Американското правителство не успя да отмени съдебното решение за спиране на антиимигрантския указ на президента Доналд Тръмп. Съдебният иск, с който президентската администрация възнамеряваше да бъде възстановено действието на указа, е бил отхвърлен от апелативен съд. 

Министерството на правосъдието на САЩ официално обжалва съдебното решение, с което временно беше блокирана изпълнителната заповед на президента Тръмп за затягане на имиграционната политика, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. Указът въведе забрана за 90 дни в САЩ да бъдат допускани граждани от седем мюсюлмански страни.

Президентът Тръмп по-рано прогнозира, че неговото правителство ще спечели обжалването на съдебната заповед, която временно спира ограниченията на имиграцията, наложени от президентския указ, предаде Ройтерс.

В името на безопасността на нашата страна ще спечелим, заяви Тръмп пред репортери във Флорида, малко след като министерството на правосъдието внесе в апелативен съд уведомление, че възнамерява да обжалва съдебната заповед, издадена от федерален съдия.

Всичко това се случва след като Държавният департамент отмени временната визова забрана и разреши на всички пътуващи с валидни визи да влизат в страната. Решението беше взето, след блокирането на президентския указ от федерален съдия в Сиатъл.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.