Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Главните прокурори на Ню Йорк, Вашингтон и Масачузетс се включиха към делото срещу указа на Тръмп
1 Февруари 2017
Миналата седмица президентът подписа указ, с който забранява за неопределено време приемането на бежанци от Сирия и налага 3-месечна забрана за влизане в САЩ на хора от 7 държави
Главните прокурори на американските щати Ню Йорк, Вашингтон и Масачузетс се присъединиха към делото срещу миграционния указ на президента Доналд Тръмп. Миналата седмица президентът подписа указ, с който преустановява приема на бежанци за 4 месеца, забранява за неопределено време приемането на бежанци от Сирия и налага 3-месечна забрана за влизане в САЩ на хора от 7 мюсюлмански държави. Първоначално делото срещу указа на Тръмп бе заведено от Американския съюз за граждански свободи и други правозащитни организации. 

Същеврменно, допитване на центъра за социологически проучвания Ипсос и агенция Ройтерс показва, че по-голямата част от американците одобряват указа на Тръмп. Около 49 процента от запитаните подкрепят твърдо или отчасти решенията на президента и само 41 на сто решително или в някаква степен са несъгласни с него.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.