Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Румен Радев на посещение в Брюксел
30 Януари 2017
Днес той разговаря с председателя на Европейския съвет Доналд Туск
Президентът Румен Радев, който е на първо работно посещение в Брюксел, разговаря с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. След срещата Радев обяви, че Туск е обещал по-голяма помощ за сигурността на българските граници.
 
Единството на ЕС, сигурността и мигрантската криза бяха сред темите, които президентът Румен Радев обсъди с Доналд Туск.

Поставихме, разбира се, сигурността на нашата външна граница във всичките й аспекти. Има пълно разбиране за проблемите, очаквам още по голяма помощ, дори господин Туск ме помоли да имам по-конкретни неща за бъдещата ни среща. Също така и по проблемите с реадмисията - да бъде ускорено тяхното решаване.

По темата за българската номинация за еврокомисар президентът отбеляза:

Кое е по добре - служебното правителство  да излъчи еврокомисар по време на една много остра предизборна кампания или това да бъде ангажимент на следващото правителство?

Днес Радев ще се срещне и с председателите на другите основни институции на Евросъюза: на Европейската комисия - Жан-Клод Юнкер и на Европейския парламент - Антонио Таяни. 

Утре Радев ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.