Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
МВФ: Дългът на Гърция е непоносим и взривоопасен
28 Януари 2017
Фондът призовава еврозоната да предложи по-надеждни мерки за облекчаването му
Международният валутен фонд смята, че дългът на Гърция е непоносим и взривоопасен в дългосрочна перспектива. Фондът призовава еврозоната да предложи по-надеждни мерки за облекчаването му, се посочва в доклад на институцията, до който достъп е получила АФП, съобщава БНР. Тази мрачна диагноза поставя под въпрос финансовото участие на МВФ в третия план за подпомагане на Гърция, одобрен от европейците през 2015 година. От своя страна, редица европейски държави посочиха, че участието на Фонда във финансирането на Гърция е категорично условие за подпомагането на Атина. Еврозоната обаче, не е склонна отново да намали гръцкия дълг, както иска МВФ. 

Същевременно, гръцки парламентарен доклад предупреждава, че Гърция е изправена пред повишен риск от четвърта спасителна програма или дори дефолт. Това ще стане, ако отлаганията в преговорите с международните кредитори не бъдат преодолени в близките седмици.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.