Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лавина затрупа хотел в Италия
19 Януари 2017
Само с подръчни средства е трудно да се работи в хотела, който е сринат на места до основи от невероятна лавина, превърнала се същевременно в свлачище
В Централна Италия спасителната колона от екипи и техника все още не може да стигне до затрупания от лавина хотел под върха Гран Сасо. В него беше намерено тялото на мъж, а двама случайно оцелели са откарани в болница с хеликоптер. Около 30 обаче остават затрупани под снега.

В 04.00 часа тази сутрин екипът на високопланинската служба стигна с големия усилия на ски до хотела край селището Фариндола, което е на около 1200 метра надморска височина. Изкачват се спасителните екипи и техника, която с мъка си пробива път в стената от сняг, висока 4-5 метра.

Началникът на високопланинската спасителна служба на Абруцо Лоренцо Галярди обясни, че само с подръчни средства е трудно да се работи в хотела, който е сринат на места до основи от невероятна лавина, превърнала се същевременно в свлачище, уточниха още геолози. 

В четиризвездния хотел беше намерено тялото на мъж, но за по-следващи действия и съдбата на около 30 души в него се изчакват специално обучените кучета и техника. 

На кратка пресконференция от кризисния щаб в Риети премиерът Паоло Джентилони изтъкна голямото затруднение от снеговалежа без прецеденти в областите Лацио, Марке, Умбрия и Абруцо, като подчерта изрично трите основни цели на спасителните дейности: да се достигне по всички възможни начини и средства до хората, да се възстанови електроснабдяването колкото е възможно по-скоро и да бъде разчистена пътната мрежа в засегнатите райони. Джентилони помоли партиите за трезвост и въздържаност. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.