Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Серия от трусове в Италия
18 Януари 2017
Най-силните трусове са между 4,0 и 5,5 по Рихтер на дълбочина между 9 и 11 километра
Серията от трусове в Централна Италия не спират. Те започнаха в 10:25 часа местно време. Жертви до момента няма, отчитат се срутвания, съобщава БНР.  

Най-силните трусове са между 4,0 и 5,5 по Рихтер на дълбочина между 9 и 11 километра. Епицентърът е в района на град Акуила до Монтереале и Аматриче. Там отчитат срутвания от големия сняг и трусовете, има изолирани животновъди в някои махали, а жителите на Монтереале ползват специална палаткова структура, подготвена за извънредни случаи.

Област Абруцо поиска обявяване на извънредно положение.

В Рим, където трусовете също се усещат, са евакуирани метрото и училищата.

Специалисти смятат, че се получава ефект на сеизмичен контакт между отделни пластове, от което и сериозните трусове. Положението обаче е критично заради обилния снеговалеж от часове насам и затрупаните пътища.

Министърът на отбраната Роберта Пиноти заяви, че са мобилизирани всички части на армията и на първо място онези специализирани във високопланински дейности и съответна техника. Сняг има повече от метър и заедно с трусовете се създаде драматична картина в Централна Италия от Адриатическото до Тиренското крайбрежие на Апенинския полуостров.

Засега няма данни за пострадали български граждани при днешното земетресение в Централна Италия, се посочва във Фейсбук страницата на министъра на външните работи в оставка Даниел Митов.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.