Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Полярен студ и сняг сковаха Европа
7 Януари 2017
Необичайно ниски температури - минус 25 градуса, се очакват в Москва. А на някои места в Полша - до минус 35
Полярен студ и сняг сковават Европа от Скандинявия чак до Истанбул, където отменят много полети и фериботи.

Снегонавявания и преспи на места до 2 метра затвориха магистралата Белград-Ниш в двете посоки при пътния възел Трупале. Външното ни министерство предупреди българите да се въздържат от пътувания в тази част на Сърбия до нормализиране на обстановката.

Затворени пътища и откъснати региони е равносметката от обилните снеговалежи в Източна Македония, съобщават местните медии.

 Студеното време и тежките снеговалежи са обхванали по-голямата част от Босна и Херцеговина и от Косово. В Босна се очаква температурите да паднат до минус 26 градуса.

В Хърватия властите посъветваха гражданите да излизат възможно по-малко. По Адриатическото крайбрежие на Хърватия духа ураганен вятър. На моменти днес поривите достигаха до 218 километра в час. При Шибеник дори участъци от морето замръзнаха.

В Румъния са затворени черноморските пристанища и десетки пътища, сред тях Букурещ-Констанца, не потеглиха и някои влакове. В Букурещ бяха отменени и няколко полета, а други потеглиха със закъснение. Десетки села в Източна Румъния останаха без електричество. Заради неблагоприятното време сутринта автоматично се е изключил първи блок на атомната централа "Черна вода".

Южна Италия също не е пожалена от полярната вълна. Снежинки паднаха дори на Везувий при Неапол.

Необичайно ниски температури - минус 25 градуса, се очакват и в Москва. А на някои места в Полша - до минус 35.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.