Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Задържаха двама чужденци за нападението в нощен клуб в Истанбул
3 Януари 2017
Така броят на лицата, задържани в рамките на разследаването на нападението, достигна 16 души
Двама чужденци са задържани на международното летище "Ататюрк" в Истанбул в рамките на разследването на нападението в нощния клуб, за което пое отговорност "Ислямска държава", предаде Франс прес, като се позовава на агенция Доган.

Така броят на лицата, задържани в рамките на разследаването на нападението, достигна 16 души. Турските власти предприеха мащабна операция за издирване на нападателя, който откри огън в нощен клуб "Реина" и уби 39 души, много от които чужденци.

Продължава мащабната операция на властите по издирването на нападателя, за когото експерти твърдят, че бил професионален убиец, на 28 години, гражданин на Киргизстан. Все още властите обаче не огласяват името му. Медиите съобщават, че е преминал обучение в Сирия. Пак според тях имал съпруга и две деца и за да не буди подозрение, пътувал със семейството си. На 20 ноември пристигнали в Кония, където наели жилище. А на 29 декември терористът пристигнал в Истанбул с автобус от Кония, но с билет на чуждо име. Според информации в турските медии властите подозират, че извършителят на нападението може да е част от терористична клетка, организирала тройния самоубийствен атентат на летище "Ататюрк", който отне живота на 47 души.

Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че тази седмица ще бъде взето решение за продължаване на извънредното положение в страната с три месеца, съобщи Ройтерс.

Извънредното положение беше обявено след опита за преврат на 15  юли. То дава възможност на правителството да заобикаля парламента, като приема нови закони и ограничава правата и свободите, когато сметне това за необходимо.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.