Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Терористичен акт в Инстанбул - 29 убити и 166 ранени
11 Декември 2016
Единият атентат бе изввършен с кола-бомба след края на мача Бешикташ-Бурсаспор. Втора експлозия е последвала в близкия парк Мачка, извършен от камикадзе
Днес е обявен национален траур на територията на цялата страна и в Северноипърската турска република във връзка с двойния бомбен атентат в Истанбул, съобщи премиерът Бинали Йълдъръм.

29 души са убити и 166 са ранени при два бомбени атентата, които бяха извършени снощи край стадиона Водафон-Арена на брега на Босфора в интервал от 45 сек, съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. 10 души са задържани,допълни той. Не се съобщава за пострадали чужденци.

Единият  атентат бе изввършен с кола-бомба след края на мача Бешикташ-Бурсаспор. Втора експлозия е последвала в близкия парк Мачка, извършен от камикадзе.

Властите часове наред след експлозиите не съобщаваха броя на жертвите, съобщаваха само за ранени, наложена бе и временна забрана за отразяване на подробностите от атентата.

Версията на властите е, че цел на атентатите са били полицаите, които охраняваха стадиона.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.