Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
6,5 по Рихтер удари Индонезия
7 Декември 2016
Разрушенията са сериозни има десетки жертви
Пореден силен трус с магнитуд 5,3 по Рихтер беше регистриран в Индонезия, съобщи Геологическата служба на САЩ.  Епицентърът е бил на остров Серам. По последни данни, близо 100 са жертвите след труса със сила 6,5 рано тази сутрин на индонезийския остров Суматра. Съобщава се за десетки жертви и стотици ранени. Много сгради са сринати, но няма опасност от цунами. Разрушенията са сериозни, защото трусът е бил много плитък, само на 17 км. 

Въпреки че Индонезия е разположена в сеизмичен район, днешното земетресение нанесе сериозни щети, поради малката дълбочина на хипоцентъра. Само в района, който се намира най-близо до епицентъра, се съобщава за близо 100 загинали. Местните болници не могат да се справят с наплива на ранени и пациенти се изпращат в съседни провинции. 

Към момента са организирани екипи, които се опитват да достигнат затрупаните хора възможно най-бързо. Според специалисти, с всеки изминал час вероятността за намиране на оцелели намалява драстично. Въпреки че са мобилизирани всички местни ресурси, изкопната техника не е достатъчна.

Трусът разтърси остров Джава в пет часа сутринта местно време. Панически уплашени хора се втурнаха към по-високи места, в очакване на разрушително цунами. Според индонезийския метеорологичен институт такава опасност няма, но хората ясно си спомнят разрушителното земетресение от 2004 година. Тогава катастрофален трус от 9-а степен и съпътстващите го вълни цунами унищожиха цели региони и отнеха живота на над 250 000 души.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.