Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Руската централна банка: Няма откраднати милиарди рубли от хакери!
3 Декември 2016
За кражбата информира телевизия Си Ен Ен, която цитира заместник-началника на Главното управление по сигурността и защитата на информацията
Руската централна банка опроверга информациите за кражба на 2 милиарда рубли от хакери. Според банката съобщенията за източването на отговарят на действителността. 

За кражбата информира телевизия Си Ен Ен, която цитира заместник-началника на Главното управление по сигурността и защитата на информацията Артьом Сичев. Сичев обаче заяви, че това са общите липси от престъпна дейност. Хакерите са откраднали повече от 2 милиарда рубли (31 милиона долара) от сметки в Руската централна банка. Служителят на банката съобщи, че хакерите са се опитали да отмъкнат около два пъти и половина повече пари.
  
Освен това, Русия съобщи, че е разкрила заговор на чуждестранни шпионски служби за предизвикване на хаос в банковата система на страната. Това трябвало да стане чрез координирана вълна от хакерски атаки и лъжливи съобщения в социалните медии за предстоящи банкови фалити.

В представения Обзор за финансовата стабилност става дума за загубите, които търговските банки са понесли от хакерски атаки за цялата 2016 година. Според него  сумата е малка на фона на мащаба на страната. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.